Praktische opvoedhulp vanuit de Infant Mental Health

Ik leer mama’s met concrete opvoedvragen afstemmen op de behoeften van je kindje om zo de situatie thuis zelf te veranderen.
Gratis Kennismakingsgesprek
u

Is je baby onrustig, komt moeilijk in slaap of is ze overdag over-alert en slaapt daardoor nauwelijks?

u

Zie jij elke dag op tegen het naar bed brengen van je kindje of is het eten bij jullie thuis dagelijks een strijd?

u

Vertoont jouw peuter of kleuter boos en agressief gedrag of is het juist extreem angstig?

u

Huilt je kindje zoveel dat je je afvraagt of dit nog wel normaal is?

“Mijn doel is jou te helpen afstemmen op de behoeftes van jouw kindje. Zodat jouw kindje de mogelijkheid krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. “

Opvoeden wordt steeds complexer…

Door onze digitale en drukke samenleving wordt opvoeden steeds complexer. Als ouder wil je het beste voor je kindje, maar met alle ballen die je in de lucht moet houden lukt dat helaas niet altijd. Je zoekt steeds naar oplossingen, maar welke methode je ook probeert, het lijkt alleen maar erger te worden.

Moet je nu heel streng zijn met duidelijke regels en schema’s? Of juist het ritme van je kindje volgen omdat dit volgens omstanders het beste is voor je kindje?

En wat nu als er in jouw ogen helemaal geen natuurlijk ritme is en jij zo’n behoefte hebt aan rust? Kortom, voel jij dat je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken?

Gemakkelijker en liefdevol omgaan met je zwangerschap
Mindful Moments - Mayke den Ouden geeft praktische hulp bij opvoedvragen

Opvoedhulp vanuit de IMH-Visie

Als pedagoge werk ik vanuit de IMH-visie (Infant Mental Health). Hierbij staat de ontwikkeling van je kindje en de relatie tussen jou en je kindje centraal.

Dat klinkt logisch, maar nog te vaak wordt er door professionals gekeken naar ‘het kind met een probleem’. En dat terwijl jonge kinderen nog zo in ontwikkeling zijn. Ze zijn nog zoveel aan het leren van hun omgeving en dan vooral van de relatie met hun ouders.

Door nu bij te sturen breng je de rust terug in huis en voorkom je verdere problematiek waar je kindje de rest van zijn of haar leven last van kan hebben. Een traject bestaat uit 5 sessies waarin je samen met je kindje naar mijn praktijk komt.

Samen bespreken we jouw opvoedvragen en kijken we welke oplossing in jullie geval het meest passend is. Ik laat mijn behandeling altijd aansluiten op jouw opvoedvraag.

Een goede ouder herken je niet aan het gedrag van het kind, maar aan de manier waarop de ouder dat gedrag beantwoordt

Leren afstemmen op de behoefte van je kindje met Infant Mental Health

Mijn naam is Mayke den Ouden. Ik ben moeder van 2 kinderen en ben in 2011 afgestudeerd als pedagoge. Daarna heb ik ervaring opgedaan als onderzoeker in het basisonderwijs en in mijn werk met jonge kinderen.

Wat me steeds opvalt is dat er vaak wordt gewerkt vanuit het idee dat een kind een probleem of stoornis heeft waarvoor 1 passende oplossing is. Zelf denk ik dat door deze aanpak te vaak kinderen waarmee eigenlijk niets mis is worden behandeld alsof ze emotioneel of mentaal ziek zijn. We zijn zo gefocust op een snelle oplossing dat we vergeten om te kijken naar de daadwerkelijke oorzaak.

Die achterliggende oorzaak en de relaties tussen het kind en de ouders staan centraal in mijn aanpak. Ik werk daarbij steeds meer vanuit de IMH-visie, waarbij het sociaal-emotionele welbevinden van je kindje als uitgangspunt wordt genomen.

Met deze aanpak help ik je niet alleen het probleem op te lossen, maar luisteren we samen naar wat je kindje te vertellen heeft.

Individuele begeleiding bij concrete opvoedvragen

Leren luisteren naar de behoeften van je kindje

Alle kansen voor je kindje om zich optimaal te ontwikkelen

Concrete handvatten om thuis aan de slag te gaan

Ervaringen van andere moeders

Hele fijne begeleiding gehad ivm mijn onrustige baby! Praktische begeleiding maar ook echt nieuwe energie en rust voor de geest van een (nieuwe) mama!

Paola (moeder van 1)

Dit had ik veel eerder moeten doen! Mayke is professioneel, maar ook open en betrokken. Ze luisterde goed naar mijn behoeften en leerde mij te kijken naar die van mijn zoon. Dankzij haar is het eetmoment veranderd van drama naar gezellig momentje samen.

Marieke (moeder van 1)

To a child, love is spelled T – I – M – E

Speciaal voor mama’s met acute stress situaties, zoals een baby of peuter / kleuter die veel huilt, niet slaapt, niet eet, steeds onrustig is etc.

Veelgestelde vragen

Ik heb een baby. Tot welke leeftijd van mijn kindje kan ik bij jou terecht?

Ik richt me vooral op moeders met een kindje tussen de 0 en 5 jaar. Is je kindje al ouder maar spreekt mijn aanbod je toch aan, stuur me dan een mailtje, dan kijken we samen naar jouw persoonlijke situatie.

Ik woon niet in de buurt, kan ik toch bij jou terecht?

Wat jammer, maar wat leuk dat je toch op mijn website terecht bent gekomen. Ik help je graag. Neem even contact met me op dan kunnen we overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Ik heb andere problemen met mijn kindje dan jij hierboven beschrijft, kun je me helpen?

Ik ben erg benieuwd waar je tegenaan loopt. Mail me even met jouw persoonlijke situatie, dan kijken we naar de mogelijkheden. Met mijn achtergrond als pedagoge en jarenlange ervaring is de kans groot dat ik jou toch kan helpen.

Ik heb praktische opvoedvragen, kun je me ook helpen?

Ja, zeker. Maar ik geef je niet alleen een “snelle oplossing”. Ik bekijk het altijd wel vanuit de mindfulness en Infant Mental Health (IMH), omdat ik het zo belangrijk vind om met jou naar de kern te gaan zodat jij leert anders om te gaan met stressvolle situaties.

Worstel jij met opvoedvragen?

Vraag een kennismakingsgesprek aan zodat we samen kunnen kijken naar jouw persoonlijke situatie.