Over Mindful Moments

Minder stress voor zwangeren en kersverse moeders

 Even voorstellen

Mijn naam is Mayke den Ouden. Ik help zwangeren en moeders om stress te verminderen voor zichzelf en hun baby, waardoor ze meer rust, ruimte en zelfvertrouwen krijgen.

Ik heb pedagogische wetenschappen en maatschappelijke opvoedingsvraagstukken gestudeerd aan de universiteit Utrecht. Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over kinderen en over opvoeden. Hoeveel ervaring ik ook had met andermans kinderen, toen ik in 2016 zelf moeder werd leerde ik pas echt wat er allemaal bij komt kijken. Want hoe mooi het ook is om kinderen te hebben, er zijn momenten dat je uit balans raakt. Om me heen zie ik veel ouders worstelen met hun nieuwe rol als ouder. Een zwangerschap en ook de periode dat je net ouder bent kunnen het evenwicht in je leven verstoren. Het mooie is dat je zelf veel kunt doen om de balans te herstellen.

When life throws you lemons…

Met uit balans raken heb ik flink wat ervaring. Door een verkeersongeluk veranderde mijn wereld en alles wat ik kende. Mijn werk als onderzoeker op de universiteit van Amsterdam heb ik moeten opgeven. Ik ben jaren bezig geweest met herstellen en nog steeds niet helemaal ‘gezond’ volgens de artsen. Tijdens mijn revalidatie ben ik gestart met het beoefenen van mindfulness en yoga. Ik heb geleerd hoeveel je zelf kunt doen om je goed te voelen en tegelijkertijd te accepteren dat het leven soms anders loopt dan je vooraf had gepland. En dat dit ook oké is.

Weer terug in balans

Inmiddels heb ik meerdere opleidingen afgerond op het gebied van yoga, mindfulness, voor zowel volwassenen als voor kinderen. Dit heeft me enorm geholpen bij mijn eigen herstel. Nu wil ik mijn kennis en ervaringen graag delen met anderen. Wat mij het meest aanspreekt in mijn werk is de relatie tussen ouder en kind en dat echt contact maken met je kindje een wereld van verschil kan maken. Toen ik moeder werd heb ik dit zelf ervaren. Onze zoon had een lastige start met veel pijn, en wat ben ik blij dat ik iets voor hem kon doen, maar ook voor mezelf. Want door goed voor mezelf te zorgen, kon ik ook de beste versie van mezelf zijn voor hem.

Hoe kan ik jou helpen?

Hier gaat het over in mijn begeleiding: de relatie tussen ouder en kind en ècht contact maken met je kindje. Dit begint met goed voor jezelf zorgen. Want als jij lekker in je vel zit, dan is er ruimte en aandacht voor je kindje, zowel in de buik als daarna.

Ik werk vanuit de Infant Mental Health (IMH). Hierbij staat de ontwikkeling van je kindje en de relatie tussen jou en je kindje centraal. Samen bespreken we jouw opvoedvragen en kijken we welke oplossing in jullie geval het meest passend is. Ik laat mijn behandeling altijd aansluiten op jouw opvoedvraag.

GRATIS E-BOOK

7 ingrediënten voor een ideale start met je baby

Belangrijke informatie over je baby die niemand je vertelde, maar je wel graag wilt!

” “Als jij lekker in je vel zit, dan is er ruimte en aandacht voor je kindje, zowel in de buik als daarna. “

Hoe klanten mij ervaren

Mayke neemt de tijd voor je, heeft verstand van zaken en kan geweldig masseren. Niet alleen maar aaien, ze bouwt ontspanning op naar de juiste druk, past aan waar nodig en vraagt om feedback. Ze volgt wat je nodig hebt en weet het wat ze doet. Heeft niet alleen verstand van masseren, maar kan je ook voorbereiden en begeleiden in voorbereiding op de bevalling.

Juul

Wil je samen aan de gang zodat je bewuster in het leven kunt staan als je zwanger bent of net een baby hebt gekregen?

Ik ben zwangerIk heb een kind